Activiteiten

Activiteiten van de Koorschool

Kerstconcert Koorschool Katalin Szabó en Vioolschool Bos & Tjoelker

Op zaterdagmiddag  15 december 2018 om 16.00 u. geven de leerlingen van “Koorschool Katalin Szabó” en van “Vioolschool Bos & Tjoelker”  het Kerstconcert  in het NPB-gebouw, Dr. Fabiusstraat 12 in Velp. De entree bedraagt € 8,- voor volwassenen en voor kinderen tot 16 jaar € 4,-. De kaartverkoop is aan de zaal (zaal open vanaf 15.30 u.) .

De leerlingen zijn van plan om die middag er echt een sfeervol feest van te maken. Er wordt veel gezongen en leerlingen van de Vioolschool spelen kamermuziek tijdens dit concert.

De violisten zullen het spits afbijten met barokmuziek van Corelli, Purcell en “De Winter” van Vivaldi.

Daarna volgt het Kinderkoor dat naast kerstliederen ook andere leuke stukken zingt die bij hun leeftijd passen. Het koor zingt in het Nederlands, het Engels en in het Italiaans, één- of tweestemmig.
Liederen als “Deck the halls”, “Over the rainbow”, “El Cumbanchero” en
“Children are the future of the world” geven een mooi beeld van het repertoire.

Vervolgens spelen de strijkers van de Vioolschool twee stukken waaronder de kerstmelodie “Away in a manger”.

Het Jeugdkoor neemt daarna het stokje over met de melodie “In dulci jubilo”, “Jazz cantate” en “Dreaming”, een licht klassiek stuk. Ook wordt het in de korenwereld beroemde “All things bright and beatiful” van John Rutter gezongen.
Het Jeugdkoor eindigt in kerstsfeer met 3 liederen “A seasonal carol”, “Ave Maria” van Gaisne en een Catalaans Kerstlied.
Het concert wordt door beide koren afgesloten met een canon “Noël, Noël”.
Met dit Kerstconcert vol zang- en vioolmuziek hopen de leerlingen een sfeervolle bijdrage te leveren aan Kerstmis.

Welkom!