Concerten

De concerten zijn de hoogtepunten van het jaar. Ieder jaar zijn er minstens twee concerten: een Zomer- en een Kerstconcert. Alle koorleden zetten zich helemaal in om het publiek te laten genieten van de ingestudeerde zangstukken. En dat altijd in een ontspannen en vrolijke sfeer!

Het Kerstconcert is op zaterdagavond 17 december om 19.30 u. in de kerk “De Oude Jan” te Velp.

Vier groepen van de Koorschool, het Kinderkoor, het Jeugdkoor, het Jongenstrio en het Vrouwen Ensemble zullen het programma uitvoeren. Het belooft weer een gevarieerd programma te worden.

Uiteraard zijn de  prille Kinderkoor klanken onmisbaar bij een Kerstconcert . Bekende Nederlandse kerstliederen als “Midden in de winternacht” en “Kling klokjes klingelingeling” zullen dan ook klinken. Het Kinderkoor zingt  ook enkele Engelstalige melodieën, zoals “Walking in the air” uit de animatiefilm  “ Frozen”  van Walt Disney .

 Het Jeugdkoor zingt van de bekende Engelse componist John Rutter “ The Angels Carol” en liederen die een ode brengen aan muziek en  zang, zoals  “Viva la musica“.

Een nieuw groepje zangers vormen de  “oudere jongens “ die vroeger in het Jeugdkoor zongen maar vanwege  het wisselen van de stem een tijdje gestopt waren. Zij zingen een Gregoriaanse hymnus voor het Kerstfeest, en voorts staan een Madrigaal en een stuk van Händel  op hun programma.

Het Kerstconcert wordt afgesloten door het Vrouwen Ensemble met het grote werk “ Dancing Day” van John Rutter met harpbegeleiding door Bernadette Wijdeveld.

De begeleiding op de piano is in handen van Marianne Ratajski en Heleen Drijver, de begeleiding op de harp wordt verzorgd door Bernadette Wijdeveld en de dirigente is Katalin Szabo.


Op donderdagavond 8 december en op dinsdagavond 13 december zingen de leerlingen van de Koorschool samen met het Nijmeegs Studentenorkest bij de uitvoering van de Notenkraker in de Vereniging te Nijmegen. Aanvang 20.00 u.